Η Μαρία Καρδαρά στο δρόμο για το Παρίσι

 

Την Μεγάλη Πέμπτη αναχώρησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αρμενία από τις 15 έως τις 21 Απριλίου η αθλήτρια του Φιλαθλητικού Α.Σ. Μαρία Καρδαρά για να αγωνιστεί την Δευτέρα στην κατηγορία των 59 κιλών γυναικών. Μετά τους αγώνες της Κολομβίας, αυτό το πρωτάθλημα είναι ο δεύτερος στην σειρά αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

Την ομάδα μας που αποτελείται από έναν αθλητή και έξι αθλήτριες, τους: Θοδωρής Ιακωβίδης (89κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.), Σοφία Γεωργοπούλου  και Μαρία  Καρδαρά (59κ.), Χριστίνα Καστρινάκη (64κ.), Δέσποινα Χαριτοπούλου (76κ.) και Δέσποινα Πολακτσίδου (76κ.), συνοδεύπουν ο Εθνικός προπονητής Χρήστος Τριφύλλης και Ομοσπονδιακός ο Γιώργος Μαρκούλας. Αρχηγός αποστολής είναι η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ και Ταμίας του Συλλόγου μας Άννα Στρούμπου.

Η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ κα Ζαγκλιβέρη κατά την αναχώρηση της αποστολής ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών και υπογράμμισε την βεβαιότητά της ότι όλες οι αθλήτριες και οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό και θα τιμήσουν τη χώρα μας και την ελληνική άρση βαρών.

Από το Ερεβάν της Αρμενίας ο Εθνικός Προπονητής κ. Τριφύλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος της διοργάνωσης και τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης για όλους τους αθλητές που τηρούν τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας.

Εχθές ολοκλήρωσε την παρουσία της η Μαρία Πιπιλιαρίδου καταλαμβάνοντας την 10η θέση στην γενική κατάταξη των 49κ. γυναικών.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

17 Απριλίου

10:30 Γυναίκες 59C (Γεωργοπούλου)

16:30 Γυναίκες 59A   (Καρδαρά)

18 Απριλίου

08:00 Γυναίκες 64C (Καστρινάκη)

20 Απριλίου

10:30 Γυναικών 76B   (Πολακτσίδου – Χαριτοπούλου)

16:30 Ανδρών 89A    (Ιακωβίδης)

Να σημειωθεί  ότι απολείπονται ακόμα τρείς αγώνες για να ολοκληρωθεί η φετινή φάση των προκρίσεων στο άθλημα της άρσης βαρών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού: το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιούνιο στην Κούβα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στο Ριάντ και άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Δεκέμβριο στην Ντόχα. Για το 2024 στην διαδικασία των προκρίσεων υπάρχουν επίσης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο και δύο ακόμα Παγκόσμια τουρνουά για τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστός ο τόπος διεξαγωγής.

 

Το ΔΣ του Φιλαθλητικού Αθλητικού Συλλόγου και η Πρόεδρος του κα Βούλα Ζυγούρη εύχονται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και δηλώνουν ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παρουσία των ανθρώπων του Συλλόγου στα διεθνή δρώμενα του αθλήματος.

 

Top