ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο «Φιλαθλητικός» και η εκπληκτική «παρθενική του εμφάνιση» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών 2017!

Επιμέλεια: Αργύρης Τσιρλής

Με 26 ατομικά μετάλλια στο σύνολο, που κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει αποκομίσει τόσα σε ένα πρωτάθλημα, (16 χρυσά, 7 αργυρά, 3 χάλκινα), 2 ομαδικά μετάλλια (1 αργυρό, 1 χάλκινο), κι ένα πανελλήνιο ρεκόρ στο επολέ – ζετέ των 53 κιλών κορασίδων, επέστρεψε η αποστολή του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών (Χαϊδαρίου) από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών 2017.

 

Τις σπουδαίες αυτές διακρίσεις, λοιπόν, απέσπασαν οι αθλήτριες Μαρία Καρδαρά (53kg), Σοφία Γεωργοπούλου (58kg) και Παναγιώτα Παπακωστοπούλου (75kg), ενώ την ομάδα συνόδευσε και καθοδήγησε η γενική αρχηγός του τμήματος Άρσης Βαρών κα Άννα Στρούμπου, παγκόσμια πρωταθλήτρια του αθλήματος. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκει πλέον στην Μαρία Καρδαρά κρατούσε η Κωνσταντίνα Μπεντέλη από το 2009.

Το RpnTv.gr  ήρθε επικοινώνησε με την πρόεδρο του Φιλαθλητικού ΓΣ Χαϊδαρίου, Βούλα Ζυγούρη, η οποία είναι ολυμπιονίκης της πάλης, καθώς και Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ολυμπιονικών.

Τι πιστεύετε ότι συνετέλεσε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία των αθλητριών του Φιλαθλητικού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών 2017;

Όλοι μας, αθλητές, προπονητές, διοίκηση, εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που είδατε στον αγωνιστικό χώρο. Θέτουμε στόχους και καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να τους κατακτούμε. Επιπλέον, απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και κυρίως … δεν μιλάμε πολύ! Βεβαίως, η απόφαση της Ομοσπονδίας να μας εμπιστευθεί και να βελτιώσει τις συνθήκες της προπόνησης των αθλητών μας παραχωρώντας μας πρόσβαση στο εθνικό προπονητήριο, βοήθησε σημαντικά. Επόμενος στόχος μας: Να παραμείνουμε ψηλά!

Επί τη ευκαιρία, μπορείτε να μας πείτε δύο παραπάνω λόγια για τον Φιλαθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο, ώστε να τον γνωρίσουν και όσοι ενδεχομένως αναγνώστες του RpnTv.gr δεν το ξέρουν;

Ο «Φιλαθλητικός» Γυμναστικός Σύλλογος  Αθηνών άρχισε την δράση του το 1992 στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και αρχικά ασχολήθηκε με την καλλιέργεια των δυναμικών αθλημάτων και των αθλημάτων αναμέτρησης, δημιουργώντας τμήματα ελληνορωμαϊκής πάλης και τζούντο, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει στις τάξεις του αθλητές με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Εν συνεχεία (το 2008) η έδρα του μεταφέρθηκε στο Χαϊδάρι, όπου προστέθηκαν στην δραστηριότητά μας επιπλέον στιλ στο άθλημα της πάλης (ελευθέρα πάλη και πάλη στην άμμο) καθώς και τα νέα αθλήματα: χειροπάλη, άρση βαρών και δυναμικό τρίαθλο. Στους επόμενους στόχους μας ανήκουν η περαιτέρω βελτίωση και επέκταση των εγκαταστάσεων μας καθώς και η δημιουργία τμημάτων νέων, καινοτόμων αθλημάτων (όπως σκέιτμπορντ και η αναρρίχηση) ώστε αφενός να λειτουργήσουμε ως πόλος έλξης για την νεολαία στο σύγχρονο περιβάλλον αλλά και να προσφέρουμε παράλληλα, κλασική αθλητική ελληνική παιδεία.

Εν συνεχεία το RpnTv.gr μίλησε με την γενική αρχηγό του τμήματος της Άρσης Βαρών του Φιλαθλητικού ΓΣ Αθηνών (Χαϊδαρίου), Άννα Στρούμπου, η οποία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά και σπουδαία προπονήτρια της Άρσης Βαρών.

Πως νιώθετε για αυτή την επιτυχία των αθλητριών του Συλλόγου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Ως γενική αρχηγός του τμήματος Άρσης Βαρών του Φιλαθλητικού νιώθω πολύ περήφανη. Όλοι οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν. Η Μαρία Καρδαρά, κορασίδα 16 χρόνων στα 53 κιλά κατηγορία, κατέκτησε, εκτός απο τα τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των κορασίδων, ακόμα τρία στην κατηγορία των νεανίδων, τρία χρυσά επίσης στην νέων γυναικών, ένα χρυσό στην κατηγορία γυναικών και δυο αργυρά! Το πανελλήνιο ρεκόρ που έκανε στο επολέ ζετέ με 81 κιλά, ήταν ακατάρριπτο από το 2009. Η Σοφία Γεωργοπούλου που ξεκίνησε και αυτή πριν 9 μήνες χωρίς καμία προϋπηρεσία σε άλλο άθλημα ήταν μια έκπληξη. Κέρδισε και αυτή απο τρία χρυσά μετάλλια στην κάθε κατηγορία κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών, ενώ δεν πήρε μετάλλιο στην γυναικών γιατί στην πρόκριση πριν 9 μήνες δεν είχε επιδόσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα γυναικών. Έτσι, ενώ κανονικά θα έπαιρνε αργυρά και χάλκινα μετάλλια ακόμα τρία στην κατηγορία των γυναικών, για λόγους ας πούμε γραφειοκρατικούς, δεν τα πήρε. Η Παναγιώτα Παπακωστοπούλου, και αυτή αθλήτρια εννέα μηνών, κατάφερε να πάρει και αυτή αργυρά μετάλλια στην κατηγορία νέων γυναικών και χάλκινα στην κατηγορία γυναικών.

Ο προπονητής μας Παναγιώτης Γραμματικόπουλος έκανε σπουδαία δουλειά. Εκτός του γεγονότος ότι εντόπισε αυτά τα ταλέντα, τους έμαθε την τεχνική της Άρσης Βαρών και τις μύησε στο πολύ όμορφο αυτό άθλημα.

Τι απαιτεί, γενικά, το άθλημα της Άρσης Βαρών;

Το άθλημα της Άρσης Βαρών απαιτεί κατ´αρχήν εκτός από δύναμη, ευλυγισία, ταχυδύναμη, που βασικά αυτό είναι το χαρακτηριστικό που μας ενδιαφέρει. Ακόμα, απαραίτητη είναι η καθαρή δυνατή σκέψη και η αυτοσυγκέντρωση. Ως παλιά παγκόσμια, και πρωταθλήτρια Ευρώπης επί μία δεκαετία, μπορώ να πω ότι το άθλημα αυτό διαμορφώνει ανθρώπους με γερό σώμα αλλα προπάντων δυνατή ψυχή.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι τους οποίους θέτετε, ως γενική αρχηγός του τμήματος της Άρσης Βαρών του Φιλαθλητικού;

Οι στόχοι που ακολουθούν για το Σύλλογό μας και για τους αθλητές μας ειναι ακόμα πολλοί. Κάτ αρχήν πρέπει να μεγαλώσουμε σαν σωματείο να βρούμε και άλλα ταλέντα. Οι γονείς πρέπει να έρθουν να μας βρουν στο προπονητήριο της Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό Προπονητήριο, να μας φέρουν τα παιδιά τους να τα κάνουμε πρωταθλητές στην καρδιά πρώτα απ’ όλα, και μετά στο σώμα. Ο επόμενος στόχος για τη Μαρία Καρδαρά είναι το Πανευρωπαϊκό Κορασίδων τον Ιούλιο. Εκεί θα επιδιώξουμε μία καλύτερη παρουσία από την φετινή, δηλαδή μια παρουσία στην εξάδα η και τετράδα. Η Σοφία Γεωργοπούλου θα στοχεύσει στην είσοδό της στην εθνική ομάδα και στην διεκδίκηση καλής κατάταξης στους διεθνείς αγώνες που έρχονται για το 2018. Παράλληλα θα πρέπει να καταβάλλει και προσπάθεια για την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο φέτος. Η Παναγιώτα Παπακωστοπούλου, είναι για πολύ καλύτερες επιδόσεις, και είναι σε μια τροχιά θα έλεγα ανάπτυξης για εδραίωση στα μετάλλια στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε, που αισθανθήκατε, για αυτή τη σημαντική διάκριση του Φιλαθλητικού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών…

Προσωπικά είμαι παρά πολυ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πήραμε συνολικά 26 ατομικά μετάλλια, εκ των οποίων τα 16 χρυσά στην πρώτη μας εμφάνιση και επιτύχαμε και ένα πανελλήνιο ρεκόρ! Κατακτήσαμε με μόνο τρεις αθλήτριες τη δεύτερη θέση στα ομαδικά των κορασίδων και την τρίτη θέση στα ομαδικά των νέων γυναικών. Αυτό όμως που με ευχαρίστησε πιο πολύ ήταν η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασαν τα κορίτσια, το φιλότιμο και η αγάπη που έχουν η μία για την άλλη, όπως και η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Στον αγώνα ήταν πειθαρχημένες, αποφασιστικές και διευκόλυναν το έργο μου παρά πολύ.

Η αγάπη και τα χαμόγελά τους ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα,  την πρόεδρο μας κα Βούλα Ζυγούρη, τον αντιπρόεδρο μας κο Πάρι Κουρτζίδη -που τυγχάνει να είναι και ο εκδότης του RpnTv.gr- καθώς και για ολόκληρη τη διοίκηση. Εύχομαι εις ανώτερα!

https://rpntv.gr/αφιερωμα-ο-φιλαθλητικός-και-η-εκπλη/

Top