Εκπληκτικός ο Φιλαθλητικός στην Καβάλα

Ο Φιλαθλητικός ΑΣ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών Ανδρών – Γυναικών (Α-Γ) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (ΝΑ-ΝΓ) 2022 που διεξήχθη 11 – 13 Νοεμβρίου 2022 στην Καβάλα.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από τέσσερις αθλήτριες και έναν αθλητή κατέλαβε όχι μόνο την 2η θέση στην ηλικιακή κατηγορία Νέων Γυναικών με τους 294 βαθμούς αλλά και την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία των Γυναικών με ακόμα 283 βαθμούς.  Επίσης πραγματοποίησε και τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των 64 κιλών Νέων Γυναικών με την διακεκριμένη αθλήτριά του Μαρία Καρδαρά η οποία σήκωσε 90, 107 και 197 κιλά σε αρασέ, επολέ – ζετέ και σύνολο αντίστοιχα.

Να σημειωθεί η Μαρία με την εξαιρετική της φόρμα και την αγωνιστική της ετοιμότητα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Μεγάλες ελπίδες για το μέλλον διαφαίνονται στην πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Καρβουνίδη (76κ.) ενώ σταθερή στις επιδόσεις της παρέμεινε η Αιμιλία Αλεξοπούλου παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα που αντιμετωπίζει ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, τις επιδόσεις της κατάφερε να βελτιώσει κατά δύο κιλά στο σύνολο ο “Βενιαμίν” της ομάδας, Άννα Αλμυρούδη – Στρούμπου που συμμετείχε στους αγώνες από την ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων.  Ο Λευτέρης Φιλιππάκης, σε πρώτη συμμετοχή  σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεπέρασε τον εαυτό του βελτιώνοντας την επίδοσή του κατά δέκα κιλά!

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας:

Άννα Αλμυρούδη – Στρούμπου: Κατηγορία 49 κ.: Αρασέ: 40 κ. / Επολέ – Ζετέ: 50 κ  /  Σύνολο: 90 κ

κατηγορία Νέων Γυναικών: 4η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

κατηγορία Γυναικών:  5η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

Αιμιλία Αλεξοπούλου: Κατηγορία: 59 κ. : Αρασέ: 46 κ. / Επολέ – Ζετέ: 63 κ  /  Σύνολο: 109 κ

κατηγορία Νέων Γυναικών: 3η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

κατηγορία Γυναικών: 5η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

Μαρία Καρδαρά: Κατηγορία 64 κ.:  Αρασέ: 90 κ. / Επολέ – Ζετέ: 107 κ  /  Σύνολο: 197 κ

κατηγορία Νέων Γυναικών: 1η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

κατηγορία Γυναικών: 1η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

Κατερίνα Καρβουνίδη: Κατηγορία: 76 κ. : Αρασέ: 54 κ. / Επολέ – Ζετέ: 65 κ  /  Σύνολο: 119 κ

κατηγορία Νέων Γυναικών: 2η σε αρασέ, επολέ – ζετέ – σύνολο

κατηγορία Γυναικών: 2η σε αρασέ, 3η επολέ – ζετέ – 2η σύνολο

 

Φιλιππάκης Λευτέρης: Κατηγορία: 96 κ. : Αρασέ: 100 κ. / Επολέ – Ζετέ: 112 κ  /  Σύνολο: 212 κ

κατηγορία Νέων Ανδρών: 7ος  αρασέ,  9ος επολέ – ζετέ – 7ος σύνολο

Η Πρόεδρος κα. Ζυγούρη και το ΔΣ του Φιλαθλητικού ΑΣ συγχαίρουμε όλους τους αθλητές και αθλήτριες για της εξαιρετική παρουσία τους και ευχαριστούμε τον προπονητή μας κ. Οδυσσέα Δήμα που συνόδευσε την ομάδα μας και την καθοδήγησε στην επιτυχία.

Τις τιμητικές διακρίσεις για τον Σύλλογό μας παρέλαβε η Γενική Αρχηγός του τμήματος και Α’  Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ κα Άννα Στρούμπου που βρέθηκε στην Καβάλα ως Αρχηγός της αποστολής μας.

 

Top